Vårmodet för herrarna

I alla tidningar läser vi om vårens mode för kvinnor men våren innebär även en ny modesäsong för männen. När det kommer till herrmodet i vår är det jeans, skinnjacka och snygga jackor som gäller. Även 70-talstrenden syns i herrarnas mode.

1881173-clothes-shop

I Metro har deras modeexpert skrivit om hur herrarna möter våren med stil. Det handlar först och främst om den svarta bikerjackan som stått sig i männens garderob i flera årtionden och som fortfarande är väldigt het. Jackan kombineras gärna med ett par slimmade jeans och detta blir vardagsuniformen för den stilmedvetne. En annan trend som syns är att kombinera jeans med jeans. En jeansskjorta, jeansjacka och blåjeans kombineras alltså tillsammans och bland annat på Pradas visning gick de manliga modellerna på catwalken i denim från topp till tå. En tredje trend som modeexperten synat är den dubbelknäppta kavajen. Kavajen får gärna matchas med ett coolare plagg, gärna polotröja och sneakers. Vill man vara mer elegant fungerar en skjorta i samma ton som jackan och ett par mockaskor.

Skjortor är alltid rätt

Ett annat plagg som funkar till våren och som är en självklarhet i varje mans garderob är skjortan. Förra året var det den blommiga skjorta som gällde och i år ser vi skjortan med korta ärmar. Men oavsett hur skjorttrenderna ser ut bör varje man ha en skräddarsydd skjorta i sin garderob. Denna kan fungera som ett basplagg som går att matcha till precis allt. Skräddarsydda skjortor finns att köpa till ett bra pris på nätet, exempelvis på shirtonomy.se.

70-talsmode

Ytterligare en trend som syns både på herr- och damsidan i modet är inspirationen från 70-talet. Som vi kommer ihåg dem från 70-talet är polotröjorna och manchesterbyxorna åter igen populära men det handlar inte så mycket om att ta materialet från den tiden, eftersom vi nu vill ha något med produktionskvalitet och hållbarhet. Läs mer.