Mer billigt mode till folket

Vid den här tiden på året är det vanligt med reor av olika slag. Det är frestande att köpa allt möjligt som man är lite sugen på då, men det kan vara smart att ha lite is i magen. Det är inte säkert att en vanlig rea är det billigaste stället att hitta det som du vill ha.Shopping på Tradera i mobilen

Det finns många sätt att spara pengar på mode, och det är också ett ämne som vi har skrivit om tidigare. Många av de tips som finns sedan tidigare gäller också idag. Det innebär att följande fortfarande är giltigt:

  • Använd rabattkoder
  • Köp begagnat
  • Håll koll på olika webbutiker. Framför allt utländska butiker kan ha oregelbundna reor.

Nya sätt att spara pengar

Det finns också nya sätt att spara pengar. Många bloggar tipsar idag om rabattkoder, specialerbjudanden och liknande. Att följa sådana bloggar är en bra idé, men kom ihåg att de troligen får en krona för varje person som följer länken från deras blogg. Kanske kan du själv skaffa ett konto via en affiliate-tjänst, och få återbäring när du följer din egen länk.

Även att handla begagnat har förändrats en aning. Nya butiker öppnar, och andra slår igen. Blocket har också fått konkurrens av Facebook Marketplace och Shpock. Än så länge är dock Blocket överlägset störst, men vi får se hur länge det håller i sig.

Tradera har funnits länge, men något som har förändrats är att det blivit betydligt vanligare med företag som har hela eller nästan hela sin verksamhet i egna shoppar på plattformen. Störst av alla är Sellpy, som också har en separat sajt där vissa saker säljs till fast pris. Affärsidén bakom företaget förklaras här.

Det är uppenbarligen många som tror på Sellpy. Redan 2016 investerade H&M i företaget.