Luxottica, märket som gör dina solglasögon

Oavsett om du har på dig ett par snygga Chanel glasögon eller om du glassar runt i ett par heta Ray-Ban så är det ett och samma märke som ligger bakom tillverkningen av dessa och 80 % av världens alla stora glasögonmärken. 

2202509-sunglasses (1)Det var i Italien som man säger att glasögonen uppfanns, och detta under 1200-talet. På 60-talet startade företaget Luxottica sin verksamhet av Leonardo del Vecchio, en man som nu ligger på 44e plats av världens allra rikaste människor. En man som nu håller hårt om sitt företag som årligen drar i nästan 10 miljarder dollar – netto. Det blir över 60 miljarder kronor. Då får man tänka på att om det är något som människan inte vill glömma hemma en vacker dag så är det sina solglasögon, och då Luxottica tillverkar och distribuerar glasögon till världens stora glasögonsäljare så blir det en hel del pengar som trillar in.

Den snygga detaljen

Solglasögon är en detalj som är otroligt snygg och populär och nu när man kan köpa snygga solglasögon online så har det alltid varit enklare att alltid vara snygg och skyddad från starkt solljus.Sedan ska man tänka på att det är märkena som själva sätter sin prägel på glasögonen, men nu när man vi ha många par och inte bara slita ut ett par så är det allt fler och fler som väljer att gå på känslan att handla fler och lite billigare bågar än att satsa på ett par som då är riktigt dyra. Vad som är viktigt är att solglasögonen är en accessoar som aldrig kommer att försvinna, bara formen och färgen ändras med modets vågar, så ett par stilrena svarta är med andra ord aldrig ett köp som kan bli fel.