Kan skjortan någonsin gå ur tiden?

Det finns egentligen relativt få klädesplagg, när man tänker efter, som på något sätt alltid lyckas vara en del av modet och något helt rätt att sätta på sig innan man ger sig ut för jobbet eller dagens äventyr. Skjortor är definitivt ett av dessa plagg, även om det finns givetvis finns moderiktiga skjortor och ja… bara vanliga skjortor. Vilka som är de moderiktiga skjortorna och de vanliga skjortorna varierar ständigt men egentligen är skillnaden mellan dem inte så stor som man först kan tro. Oavsett så är skjortan ett plagg som i olika utformningar alltid fungerar, vilket kan kännas skönt för alla dem som vill vara moderiktiga men som varken har tid eller ork att läsa olika modebloggar och hålla reda på vad som gäller mest för stunden.

Traditionellt har skjortan varit ett klädesplagg för män men idag är det nästan ett lika användbart klädesplagg för kvinnor, även om kvinnor har ett större utbud av möjliga kläder än bara just skjortan.

Vad som främst gör att skjortan är rätt enligt modet eller inte, avgörs främst på skjortans mönster och små detaljer i utförandet som själva passformen och hur kragen är utformad. Det som avgör vilka tillfällen plagget kan bäras beror egentligen inte på skjortan i sig utan istället vad man har till. Är man tjej kan skjortan som en längre modell passa som klänning på sommaren medan den tillsammans med en finare kjol passar både på jobbet och senare under kvällens festligheter.