Hårtrender

Det går ju trender inom kläder och smycken så att det förslår, men även i frisörsalongerna finns det trender och moden som är värda att hålla ögonen på om man vill vara trendig även när det kommer till ens hår.

Några av de nya trenderna i de svenska frisörsalongerna är:
Femtiotalsfrisyren. Ah, vad är väl tjusigare än en klassisk femtiotalsfrisyr? Ett par frisörsalonger har till och med nischat in sig uteslutande på att göra de klassiska hårfrisyrer som hör det svunna femtiotalet till. Missa ej!
Kortklippt. Särskilt på kvinnor går det just nu en trend i att vara riktigt kortklippt, nästan inte mycket längre än rakad. Kunde Sinead så kan du!

På utgång trendmässigt:
–    Dreads. När Lauryn Hill var som kändast var det många som ville ha samma läckra tjocka hår som hon. Men nuförtiden är det lätt hänt att det ser lite nittiotalistiskt och ja, ärligt talat smutsigt ut.
–    Flätor (braids). Vänner-avsnittet där Monica gör braids och inte lyckas imponera på Chandler, säger allt om varför flätor inte anses så läckert som det kanske en gång gjorde.
Monica: You said you liked them!
Chandler: No, I said “I can see your scalp”.

Men det mest spännande vi skådar när det kommer till hår är att gammal klassisk rakning har blivit populärt på nytt. Kan vi kanske till och med få se gamla barberarsalonger i storstäderna på nytt? Det kräver sin hårdnackade man att bli rakad med barberarkniv och rakborste, och vi tycker att hela processen kring en mans rakning är väldigt fascinerande.