Ge skäggvård i farsdagspresent

Farsdag börjar närma sig och många undrar vad de ska köpa detta år. Man har ju redan köpt den där skjortan, slipsen, kalsongerna och strumporna tusen gånger. Men där behöver du inte oroa dig! Köp skäggvård i present till pappa. Och har pappa inget skägg är rakprodukter minst lika bra.

Trenden kring skäggvård och rakprodukter blir bara starkare. Klart att män ska kunna pyssla om sin hud och skägget på lyxigt vis! På Cedvard AB finns allt som du kan tänkas behöva för att kunna plocka ihop den perfekta farsdag-presenten. 

Skägg och hudvård – tips

Det finns massor av tips kring skägg och hudvård att få, och med några sådana i bakhuvet kanske det blir lättare att hitta den perfekta presenten till pappa. En fråga som många män ställer sig är tillexempel hur man på bästa sätt vårdar huden under skägget och resten av ansiktet. I Svenska YLE tipsar en Kosmetolog om just detta. Och egentligen är det inte så svårt. Det handlar om att rengöra huden milt och att återfukta – mycket. Speciellt på vintern eftersom luften är torr då. Om man rakar sig i ansiktet ska man raka sig längs hårväxten och hålla huden fuktig, då motverkas irritation. Håll alla rakverktyg rena, på så vis påför man inte massa bakterier till skägg och hud. Hur vårdar man skägget då? Där finns det också massor av tips. Skäggolja, borstar och skäggschampo har blivit populärt, men det finns såklart många fler tips för att hålla skägget i trim.

Varför firar vi farsdag?

Det är det kanske inte så många som vet, enligt en artikel i Expressen kommer fenomenet från USA och uppfanns av en stolt dotter:

”När Sonora var 16 år dog hennes mamma. Pappan, lantbrukaren William Smart, tog ensam hand om Sonora och hennes fem mindre syskon. När Sonora några år senare lyssnade på en predikan om mors dag fick hon idén att även hennes pappa William, och alla andra pappor i USA, borde hedras med en egen dag.”