Ett speciellt smycke

Vi är nog många som har ett sådant där smycke som betyder lite mer än vad alla andra som vi har gör. Kanske har man fått det vid ett speciellt tillfälle av någon speciell, eller så har man införskaffat det på egen hand, oavsett vad så är det ett smycke som vi i princip alltid bär och det skulle vara en katastrof om de skulle råka försvinna. Familjesmycken är något typiskt sådant som betyder otroligt mycket för en, och kommer alltid göra, och man måste därför vara försiktig med dem så att ingenting skulle hända.

Just ett familjesmycke är en väldigt speciell grej, för ofta har man fått det i samband med en stor händelse i livet. Det kan vara när man döptes, när man tog studenten eller kanske gifte sig, det vill säga stora händelser som man minns (nåja, inte dopet kanske) livet ut och som har betytt att det är dags för en ny del av livet. Därmed är det inte så konstigt att man håller lite extra hårt i det där halsbandet man fick från farmor och farfar, eller ett armband från mamma och pappa. Det symboliserar en nystart i livet, och det är alltid härligt att ha och kunna titta tillbaka på och minnas den där dagen, hur gammal man än är.

Som tidigare nämnt är studenten ett typiskt tillfälle då man får saker som fina familjesmycken, och är verkligen en dag som man minns livet ut. Och det är inte så konstigt! Det är trots allt något av det största som händer en, studenten är fantastisk och såklart något som man vill bära med sig livet ut. Och en vacker dag får man själv barn, som även de kommer ta studenten en dag. En fin gest är då att ge vidare sitt smycke som man själv fick på sin student. Snacka om betydelsefullt!