Den bohemiska stilen fortfarande stark

Stilar som är på mode kommer och går. Men under de senaste åren har det blivit vanligare att man som modeintresserad i större utsträckning anpassar trenderna efter sin egen stil och plockar ut de delar i en trend som man själv tycker om, istället för att svälja allt med hull och hår.

Kanske vill man inte längre riktigt se ur som alla andra. Något som tidigare har sagts vara svenskarnas kännetecken när det kommer till stil och mode. När ballerinaskor varit inne är det just detta som man sett på allas fötter, precis som den hatälskade Foppa-toffeln och trucker-kepsen. Alla trender som man inte har kunnat slippa i de svenska landskapen.  Det senaste årets modekomet som man kunnat se på många flickor under femton år är den sammansydda dräkten, en onepiece. Grupptillhörigheten är en viktig del, allra främst bland tonåringar och ungdomar. Så fenomenet med plagg som verkar sitta på var mans kropp är kanske mer en symbol för ungdomligheten än vad det är för den generella svensken.

Stilar som man alltid kan räkna med är den bohemiska stilen med Odd Molly i spetsen. Märket präglas av det vackra och att aldrig ha några svarta klädesplagg i sina kollektioner. Hos Odd Molly finns många toppar med broderier och romantiska detaljer tillsammans med mjuka, mönstrade byxor. Kläderna är främst gjorda för den moderna kvinnan som vågar gå sin egen väg och har slagit stort över hela världen även om det inte har blivit plagg som syns vart man än kollar när man går på stan.