Årets modehändelse?

Nyligen skedde årets modehändelse i mångas ögon, nämligen Metgalan i USA. Årets tema var Fashion in an Age of Technology och i det kändistäta vimlet hade de allra flesta planerat flera månader i förväg vad de skulle ha på sig. I dag skriver vi om flera som skapade rubriker, både med tanke på vad de hade på sig men också med vilka de inte dök upp med på galan.

 

film musik bioDet kanske inte är lika inne med futuristiska kläder som det är med militärfärger från exempelvis armyoutdoor.se men desto mer nytänkande fick det bli på röda mattan på modekvällen som markerar The Met Gala. Ingen mindre än stjärnskottet Alicia Vikander strålade helt klädd från topp till tå i skapelser från Louis Vuitton, modemärket som hon är ansiktet utåt för under denna säsong. Men hennes kläder kanske inte var de som skapade flest rubriker i tidningarna dagarna efteråt.

Beyonce var till exempel klädd i en figurnära, plastig klänning som fick tankarna att röra sig mot Barbie på 80-talet. I Aftonbladet kan vi läsa om hur det snackats mycket om hur hon dök upp utan maken Jay-Z på galan, något som fångar folks intresse just på grund av att det florerat otrohetsrykten kring paret i och med den senaste släppta skivan.

Även hela familjen Kardashian var på plats, alla i metalliska klänningar från Balmain, som satt som en smäck och förmodligen inte var så bekväma att bära. Men intryck gjorde det och många tyckte nog att deras matchande men ändå olika klänningar var det roligaste att titta på på galan.

En lysande askungeklänning med futuristisk strålglans

En annan person som både bildligt och bokstavligen lyste på galan var Homeland-stjärnan Claire Danes. Hennes klänning var nämligen självlysande i mörkret. Kreationen var skapad av Project Runway-designern Zac Posen, som blivit riktigt stor efter sin tid i reality-serien. Videon som lades ut på Instagram där Claire dansar runt i den lysande askungeklänningen har vidare fått viral spridning och uppmärksammats på flera håll i internationell media. Tydligen är klänningen gjord i ett material av fiberoptik, och på engelska heter det ”fiber optic woven organza”. Klänningen kallas av designern Zac Posen passande nog för ”Galactic Cinderella”.  Mer om denna vackra klänning samt för att se bilder kan man läsa om här, i en artikel i Göteborgs-Posten.