Äntligen vår

Vååååååren! Hej! Vad kul att du äntligen har kommit, vi har saknat dig – jättemycket! Plusgrader och solsken, helt underbart är det just nu, eftersom man tröttnat på att under flera månader fått kämpa med vinterns mörker och kyla. Och sen det självklart bästa med att våren äntligen har kommit: vårmodet!

Äntligen kan man plocka undan vinterkängor och pälsjackor till förmån för sneakers och Converse, jeansjackor och skinnjackor. Härligt! Men vad är det som gäller för denna vår? Vad är hett 2014? Det har vi kikat närmare på!

Fyra måsten för vårmodet år 2014

  • Jacka: kappan! Att ha en tunn kappa nu till våren, gärna med lite struktur och volym är helt rätt. Färg spelar egentligen roll, så länge den är lång! Lägg gärna lite extra pengar på jackan och ha två som du skiftar mellan för att inte sluta ut jackorna.
  • Vida byxor! Det är ett otroligt bekvämt mode just nu, och likaså är det vad gäller byxorna. Släng alla jeans som sitter för tight och köp hem ett bara vida byxor, det är otroligt populär i år vilket är härligt eftersom det är så bekvämt. Om du vill ha tajta byxor så välj leggins, gärna med ett mönster – det är också hett i år!
  • Vita sneakers! Glöm inte de viktigaste för våren, skor! Och som nästan varje år är det vita sneakers som är helt rätt. Skillnaden numera från tidigare år är dock att man gärna ser till lite större varianter som Nike air max snarare än Converse.
  • Pojkflicka! Det är väldigt hett just nu att klä sig som en pojkflicka, men det betyder inte att klänningar är ett nono. Snarare är det tvärtom och klänningar är någonting som går hand i hand med modet även den här våren. Försök att satsa på lite blommiga/mönstrade klänningar som inte sitter tight. Till de använder du kängor och gärna en bombarjacka och du är redo för festkvällen! Släng gärna på lite rött läppstift för att ge dig ett extra lyft!

Köp på nätet och inspireras av tv-serier

Glöm inte heller att utnyttja det stora utbudet som finns på internet. Du kan fynda mängder av produkter med allt från skor till klänningar online på bara några klick, och du hittar helt klart bättre priser online än vad du skulle göra om du handlade i en galleria. Där kan du också hitta lite mer unika kläder, vilket precis som föregående år är hett eftersom personlighet är ett viktigt inslag när det handlar om att bli en riktig fashionista. Inspireras av 90-talet och kolla tillbaka på serier som Beverly Hills och Melrose Place. Det är grunge blandat med funk och hiphop i modet, och nästan allt som var inne på 90-talet går att återanvända just nu! Mer om vad som är hett just nu hittar du i den här artikeln där fyra av Sveriges största modeikoner har sagt sitt om vårmodet för 2014.